Aanvragen en verlengen

Als u met uw partner samenwoont maar u heeft geen geregistreerd partnerschap of u bent niet getrouwd, dan kunnen wij niet zien dat u partners van elkaar bent. Dat betekent dat uw partner de ZoetermeerPas zelf moet aanvragen. Hierbij wordt wel gekeken naar uw gezamenlijke inkomen.

ZoetermeerPas aanvragen

Ja, u moet uw geblokkeerde ZoetermeerPas bewaren. Mogelijk heeft u volgend jaar wel weer recht op de ZoetermeerPas. U krijgt dan uw nieuwe tegoed op dezelfde pas (geldig van 1 januari tot en met 31 december).

Ja, zodra u binnen 5 jaar weer recht heeft op de ZoetermeerPas dan activeert de gemeente deze pas opnieuw voor u. Het is dus belangrijk dat u de pas goed bewaard en niet weggooit.

Pas kwijtgeraakt?
Raakt u uw pas kwijt? Dan kunt u een nieuwe pas aanvragen. U maakt hiervoor een afspraak kopie ZoetermeerPas. Een kopie-pas kost € 10,-.

Afspraak kopie ZoetermeerPas aanvragen

Onder inkomen valt: salaris, uitkering, AOW, pensioen, studiefinanciering, inkomsten uit eigen bedrijf, alimentatie en inkomen uit vermogen. Ook het inkomen van uw partner telt mee.

Wat zijn bewijzen van uw inkomen?

  • Een kopie van de bankafschriften van de laatste 3 maanden.
  • Een kopie van uw loonstrook
  • Een specificatie van uw uitkering
  • Een overzicht van uw AOW-uitkering of uw pensioen (AOW én aanvullend pensioen).

Wisselt uw inkomen per maand? Dan hebben we van u de laatste 3 overzichten van uw inkomen nodig. Werkt u als zelfstandige? Lever dan de laatste belastingaanslag, de laatste belastingaangifte en/of de laatste jaarcijfers in (indien bekend).

Vindt u het lastig om te werken met een computer? Of heeft u hulp nodig bij het invullen van (digitale) formulieren, het aanmaken van een account of het plaatsen van de pasfoto? Er zijn organisaties die u kunnen helpen:

Organisaties die u kunnen helpen

Stuur een e-mail naar zoetermeerpas@zoetermeer.nl.

Vergeet niet om in uw e-mail de naam en het adres te zetten van de persoon waarover uw vraag gaat. Zijn er meer personen met dezelfde voorletter(s) en achternaam op het adres ingeschreven? Zet dan ook de geboortedatum van de persoon erbij in uw e-mail.

Nee, u hoeft niet in te loggen met wachtwoord en inlognaam om uw pasfoto te uploaden. Het uploaden van uw pasfoto gaat via de code die u in een persoonlijke brief hebt gekregen. U komt dan meteen op de juiste pagina waar u uw pasfoto kunt uploaden.

Krijgt u een melding dan het uploaden van uw pasfoto niet is gelukt? Mogelijk is het volgende mis gegaan:

Na het uploaden moet u nog de foto nog selecteren door de kleine blokjes linksboven in de foto te slepen over de foto. Daarmee selecteert u de foto of knipt u uw gezicht uit een grotere foto. Dit is op een mobiele telefoon erg klein en daardoor moeilijk te zien. Wanneer het niet lukt, ga dan langs bij één van onze servicepunten. Zij kunnen helpen.

Organisaties die u kunnen helpen

In de brief over het aanleveren van de pasfoto staat onder de QR code een link vermeld. Na de schuine streep achter pasfoto staat uw persoonlijke code. Als u uw persoonlijke code en uw geboortedatum invult kom u direct op de juiste pagina om uw pasfoto te uploaden.

Als plaatsen is gelukt krijgt u de pas na ongeveer een week thuis gestuurd.

Pasfoto portaal